Lär dig Berlin med smarta appar

Lär dig Berlin med smarta apparAtt hitta i Berlin kan man göra med hjälp av karta och kompass. Eller med hjälp av appar. Här presenteras några av de vanligaste apparna som gör livet lättare för turister i den tyska huvudstaden. Tipsen kommer från sajten http://www.resaenkelt.se/

Det finns en app, som heter Berlin Subway, som gör det lättare för människor att åka tunnelbana. Den innehåller tidtabeller och de olika tågens avgångar. Appen är dessutom lätt att hitta i, eftersom det finns en sökfunktion som man kan använda för att hitta specifika saker. Programmet är gratis och man behöver inte internet för att kunna tillämpa den. Den visar bara tunnelbanan och tidtabellerna i Berlin.

En annan är Dingdong Berlin. Den låter dig koppla upp dig via sociala medier så att du kan göra en digital karta över den plats du är på. Du måste ha internet för att kunna använda den, förmodligen för att den ska kunna samarbeta med olika sociala medier. Det kan vara dåligt eftersom du inte kan använda den överallt, men också bra eftersom den hindrar dig från att använda den överallt.

Ytterligare en app är Wallpaper Berlin vilken hör ihop med de exklusiva guideböckerna med samma namn. Användningsområdet är att kunna hitta dyra hotell, fina restauranger och förnäma barer. Den har ett lyxigt utseende och man förstår att den hänger ihop med guideböckerna. Verktyget kostar 38 kronor och fungerar bra utan internet.

En musiker från de förenta staterna har skapat en app som heter Big J´s nightlife in Berlin. Verktyget hjälper dig att hitta en del schyssta nattklubbar inne i Berlin. Alla nattklubbar som finns representerade i appen är musikerns favoritställen att hänga på. Han har en rätt bred smak och det syns också i utbudet i appen, men självklart hade det varit en omöjlighet att få med alla små hak i hela Berlin i en och samma app.

Ett visst antal ställen finns därför bara att upptäcka med hjälp av den, det kan tyckas lite synd när så många andra coola ställen aldrig hittas. Programmet har ett pris på 22 kr. Det kan kännas lite dyrt med tanke på att du får en prima macka för det priset, men du får ändå ha i åtanke att du kan använda den många gånger istället. Det går bra att använda appen även på ställen där det inte finns internet, men vill du kunna uppdatera den så krävs det uppkoppling.

Free wi-fi Berlin är ett smart verktyg för dig som vill fika och surfa på mobilen samtidigt. För ett pris på 7 kronor guidar den dig runt och visar dig alltid det närmaste caféet med wi-fi. Appen kräver inget internet, vilket är bra eftersom du nog använder den för att finna ett café som har bra uppkoppling.

Du kan även hitta fler tips om nyttiga appar för just Berlin på den här sajten.