Vad är epikondylit?

Inom sjukvården finns det en hel del olika spännande termer och begrepp som kan se ut som rena kinesiskan för den som inte är i branschen. Och därför kan skadan epikondylit förmodligen också låta oerhört främmande i de flesta människor öron. Men däremot kanske termen ”tennisarmbåge” klingar lite mer bekant och känns igen av majoriteten? Det är nämligen ett annat namn för just åkomman epikondylit. Och vill du få mer information om detta kan du kika in på epikondylit.com.

Ont i armbågen

Om du skulle ha otur och drabbas av epikondylit kommer du att känna smärta i utsidan på armbågen samt ha svårigheter när det gäller att sträcka ut armen och handleden fullt ut. Det här kan i princip drabba vem som helst men just tennisarmbåge som benämning kommer ifrån att det är många tennisspelare som drabbas. Dock kan även de som utför ett väldigt ensidigt arbete med händerna också löpa större risk att drabbas av epikondylit. Då gäller det att vila till viss del för att det ska gå över, vilket det oftast gör av sig själv. Men för att du ska bli helt återställd kan det också i vissa fall krävas några besök hos sjukgymnasten.