Kreditupplysning krävs av lagen

Inte sällan ser man reklam på tv idag om diverse olika snabblån och sms-lån som är möjligt via en rad olika aktörer på marknaden. Vanligtvis annonseras det om hur snabbt och enkelt det är med ett sms-lån. Och det är också snabbt och lätt. Men återbetalningen pratas det sällan om. Den är nämligen ofta försedd med en ruskigt hög ränta och det är svårt att betala tillbaka ett sådant lån utan en riktigt bra inkomst. Och har man en riktigt bra inkomst behöver man oftast inte heller lånet vilket innebär att de som redan har det skralt i kassan behöver betala tillbaka mer än de klarar av. Du kan ju rannsaka dig själv och fråga om du tror att banken skulle godkänna en låneansökan som den via sms-lån. Är svaret nej ska du förmodligen inte heller ta sms-lånet.

Kolla din kredit

Du ska ha klart för dig att det i princip inte finns några möjligheter att komma runt en kreditupplysning. Anledningen är för att lagen säger att det måste genomföras innan något lån delas ut. Det är inte bara för att lånföretaget ska veta om du har en ekonomisk trovärdighet. Utan det handlar också om din egen säkerhet – kommer du verkligen kunna betala tillbaka lånet eller hamna i en ännu större ekonomisk knipa än tidigare.