Blandade känslor inför studentdagen

Sofi och Amanda läser sista året på ekonomiprogrammet på gymnasiet. I slutet av maj tar de studenten och de är taggade på att få sluta skolan och få komma in i vuxenlivet. Men glädjen delas även av en viss oro och funderingar inför framtiden.

”- Jag har längtat till min student sen jag började högstadiet och snart är den inom räckhåll men samtidigt är det med blandade känslor. Att gå i skolan skapar ett sammanhang och jag vet vad som förväntas av mig. Då jag tar studenten blir jag fri men samtidigt mer sårbar då jag inte vet exakt vad jag ska göra.” säger Sofi.

Tydliga mål och framtidsdrömmar

Varje år är det studentutsläpp på de svenska gymnasieskolorna. Många av eleverna har längtat till att den här dagen ska komma. Men precis som Sofi beskriver är det blandade känslor inför studenten. Men samtidigt finns det elever som har satt upp mycket tydliga mål för sig själva och sin framtid.

”- Jag har jobbat extra under lov och helger under hela min gymnasietid för att kunna resa jorden runt till hösten. Det är min studentpresent till mig själv! Det var viktigt för mig att sätta upp ett tydligt mål för att kunna orka plugga och kämpa så mycket som jag har gjort. Efter att jag har rest i ett halvår ska jag läsa ekonomi på universitetet” säger Amanda Medi.

Studenten är värd att firas

Det finns nog fler studenter likt Sofi och Amanda som längtar tills de får springa ut på skolgården och  mottas av familj och vänners glada tillrop och se alla studentskyltar som hissas upp i luften.

”- Oavsett om vi är glada, förvirrade eller oroliga inför framtiden så ska vi fira och njuta av vår student. Vi är värda en riktig fest för alla års hårda slit i skolan.” säger Sofi.

”- Ja, verkligen, vi är så värda det.” säger Amanda och ler stort.

En vanlig konversation bland studenter

Ovanstående är en konversation mellan Sofi och Amanda men dom är inte ensamma. Det är såklart med en blandning av spänning och oro ungdomarna tar studenten idag men det är alltid en dag värd att fira.

Studentskyltar, en bra studentmottagning, svenska flaggan och mycket annat är starkt kopplat till studenten. På BGA Fotocenters studentsida kan man få hjälp med både studentskylten och annat som förälder till en ungdom som skall ta studenten.

Här får man snabb hjälp och professionell kvalitet på både studentskyltar, nallebjörnar och flaggor till studentutsläppet och studentmottagningen.